Jag och pojkarna plockade massor av svamp i veckan! Nu blir det att laga en massa mat med detta! Kantareller är ju jättegott! Det tycker hela familjen. Fördelen med kantareller är att det finns både sommarkantareller och höstkantareller, så det är lång säsong kan man säga.
Här kommer ett recept vi ska testa:
500 g kantareller
2 vitlöksklyftor
1 schalottenlök, stor
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar, nymald
200 g chèvreost
2 dl lätt crème faiche, lätt
2 msk smör
2 dl av pastavattnet
1 tsk hackad timjan, hackad
400 g pasta, t ex rigatoni
1 dl bladpersilja, grovhackad
1. Ansa och borsta kantarellerna. Dela de riktigt stora i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och finhacka löken.
2. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt vitlök, lök och timjan mot slutet. Salta och peppra.
3. Koka pastan i väl saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
4. Skär bort kanterna på getosten och smula ner den i grova bitar över kantarellerna. Tillsätt crèmefraiche och pastavattnet och låt koka ihop.
5. Blanda pastan med kantarellblandningen. Strössla över persilja och servera.