Inredning med Ikea-klassiker

Ikea-klassiker kan piffas upp

Det finns gott om Ikea-klassiker i våra svenska hem. En del av dessa är värda mycket eftersom samlare gärna betalar bra för Ikea-klassiker som Bengt Rudas stol från 1960 eller en soffa av Niels Gammelgard. En av de mest kända klassikerna från Ikea måste nog vara bokhyllan Billy. I Expressen kan du läsa om 10 olika sätt att inreda med bokhyllan Billy. Idag tillverkas hyllan i flera färger som exempelvis vitt, svart och i ekfanér. Bli kreativ med dina Ikea-möbler. Med klassiska plastlådan Samla kan du till exempel bygga ett utmärkt hem till dina gerbiler eller till din hamster. Använd lådan som bur och tillverka ett lock av trä och nät. Ett enkelt tips är att kombinera olika möbler i samma serie, som exempelvis Billy – för att få ett mer levande resultat. Använd inte hyllorna endast till böcker utan ställ prydnadsföremål och tavlor i bokhyllorna. Med sprayfärg förändrar du snabbt en nutida klassiker som Vittsjö glashylla. Det tar bara en kort stund att förvandla en vanlig Ikea-möbel till något alldeles personligt.