Hur godis och socker påverkar kroppen

De flesta vet nog att för mycket socker inte är bra för kroppen. För mig är det där med godis en avvägning. Jag vill gärna leva livet och njuta, därför satsar jag på att äta godis av bra kvalitet vid valda tillfällen. Det som händer i kroppen när man äter godis är att man kraftigt och snabbt höjer blodsockret, något som kan kännas uppiggande. Problemet är bara att blodsockret inte håller sig högt speciellt länge utan dyker nedåt ganska kraftigt. Då kan man känna sig trött och håglös. Denna kraftigt växlande blodsockerkurva är inte bra för kroppen, speciellt inte om det blir alltför ofta. Med det sagt vill jag ändå säga att jag tycker att man ska unna sig lite gott godis då och då. Livet handlar inte bara om att vara hälsosam jämt. Det måste även finnas plats för njutning. Nu måste jag sluta skriva då vi har lite problem med rören hemma. Har dock ringt en bra avloppsjour som ska hjälpa till.

Godis höjer blodsockret