Nyttigt godis

Det finns de som hävdar att godis inte är nyttigt, visst är de konstiga. Skämt å sido jag vet att godis inte är det bästa vare sig för hälsan eller tänderna. Så jag började fundera på om det finns något nyttigt, eller i alla fall nyttigare, godis. Jag har en kompis som jobbar på en socionombemanning och som är helt uppslukad av clean eating. I korta drag innebär det att laga mat från grunden, äta minimalt med mat som innehåller tillsatser och undvika allt vad vitt och processat socker heter. Fick tipset av honom att mixa kiwi och jordgubbar samt banan och mango till en slät smet, söta med lite flytande honung (ja, jag vet honung är också sött men det är naturligt och icke processat socker), klicka ut smeten på en plåt och ställa in i frysen tills de stelnat. Jag blev mycket positivt överraskad när jag smakade. Det var ju supergott. Nu ska jag googla efter fler recept!