Minns ni tjärpastiller?

Jag har en ny last i livet. Vissa åldersgrupper kan jag tro är förskonade från denna ”sötsak” men jag och många med mig minns dem från barndomen. Jag fick alltid en eller ett par askar när nån i släkten varit ute på finlandskryssning, ja precis, tjärpastiller! Leijona terva, de svarta och gula askarna med tabletter som gjorde att man luktade som en gammal whiskyfarbror ur munnen. Egentligen inget som barn borde gilla men jag tror många gjorde det just för att det var lite ovanlig smak och framförallt inget man fick tag i i affären. Nu har jag sett vissa kiosker och affärer som har dem igen och såklart köpte jag en ask till mina karamellpojkar, och såklart ett par till mig själv. Pojkarna blev inte så begeistrade men ändå så tog askarna slut, så jag gissar att de kanske också kommer köpa en ask om de ser dem framöver. För övrigt önskar jag mig nu ett slut på vintern då motorvärmare behövs just nu.. men jag hoppas att det snart är dags att kyla ner bilen istället!

Solen kikar fram bakom molnen