Underbara julgodis

Så här nära inpå julen går jag gärna tillbaka till hemmagjort godis. Nymodigheter som mörk choklad med chili, exotiska päron och basilika i all ära, det finns mycket spännande att prova där ute. När höstmörkret smyger på och julljusen börjar sättas upp, så går jag gärna tillbaka till hemmagjorda kolor, knäck och polkagrisar, fudge och marsipan. Det känns extra hemtrevligt och mysigt, dessutom doftar det fantastiskt gott! Jag och karamellpojkarna bakar gärna tillsammans, att göra små figurer av marsipan är en solklar favorit hos mina söner och det är så kul att se på när deras kreativitet bara flödar. Barn har en fantastisk fantasi, tänk om vi kunde behålla den in i vuxen ålder? För min del är jag lite extra svag för knäck, det är ju så det vattnas i munnen vid bara tanken! Det blir att baka tre gånger receptet på en gång, de går åt som smör i solen. Pepparkakor med mögelost och starkglögg är definitivt ett måste för att få den rätta julkänslan enligt mig. Hoppas nu bara att jag inte lyckas att glömma släcka något brinnande ljus, annars får jag ringa till brandkåren och Moderna.

Julgodis och dekoration