Göra eget påskgodis

I år har jag köpt silikonformar med påskmotiv för att göra eget godis. Jag köpte mina online och det finns såklart både alldagliga och formar för andra högtider att välja på. Jag tycker otroligt mycket om kombinationen mandelmassa och choklad och det är väldigt enkelt att göra egna praliner. Absolut lättast är det om du köper färdig mandelmassa och en chokladkaka, men vill du lyxa till det är det inte särskilt svårt att göra egen mandelmassa. Många blandar ihop mandelmassa och marsipan eftersom det är samma ingredienser. Det som skiljer är att mandelmassa har en högre andel nötter och mindre socker än marsipanen. Inför påsken säljs kopiösa mängder godis så att lägga ner lite tid på att göra eget brukar vara mycket uppskattat. Fördelen med formar av silikon är att de är enkla att använda och du kan hälla varm chokladsmet i dem och direkt ställa i frysen.

Rede med påskägg