Category Archives: inredning

Plats i skåpen

Det börjar bli trångt i köket nu och allt får inte plats utan det står huller om buller på bänkar och golv. En vän var hemma på besök och sa med ett skratt: köp inredning här. Det är inte alltid man tänker på vilka sajter som säljer bra inredningsartiklar. På Kitchentime finns korgar det går att lägga undan saker i och stapla på varandra. Ja de De har faktiskt ganska mycket man kan använda som förvaring. Kikade runt lite och hittade faktiskt lite bra saker och framför allt de där förvaringskorgarna i metall som jag suktat efter länge. Korgarna blev en succé i köket och helt plötsligt fick jag mer arbetsyta vilket var ett välkommet inslag i vardagen när man skall prova nya saker för Karamellpojkarna. Jag behöver den ordningen i köket så att man kan jobba mer effektivt och slippa flytta runt allt innan man kommer till skott och korgarna var enkla att stuva in i skåpen på platser där man normalt inte kommer åt att ställa något.

Adventspynta

Till helgen ska jag och pojkarna pynta lite för advent och därför tänkte jag kika om det fanns möjligheter att själv bygga lite adventsstakar och stjärnor…Hittade nån mysko beskrivning på Aftonbladet när det gällde stake och inte var det snyggt heller, kanske kan lura lite själv på någon egen konstruktion!

Stjärnor..det fanns nån video som Ernst gör stjärnor på, den kanske man kan följa..Men jag vet inte. Jag hittade en annan sida med denna stjärna: stjärna men det var inte en jättebra beskrivning

Vi får se om jag inte kan knåpa och pyssla och fixa ihop egna saker helt enketl!

Låna pengar är ett måste ibland

Hej

Än är jag inte klar med pojkarnas rum, det har kommit lite andra saker och projekt mellan som gjort att det enda jag har hunnit med är att tapetsera egentligen! Samt att nu har det krisat till sig lite med pengar så vet inte riktigt hur jag ska göra. Såg något på nätet om att man kan ta ett snabbt smidigt lån på Ferratum och det var faktiskt helt ok ränta med tanke på att man kan låna över flera månader om man behöver samt att det kommer ganska så omgående in på ens konto vilket skulle passa mig perfekt.

Jag brukar inte vara typen som vill låna pengar egentligen, men ibland har nöden ingen lag och då får man faktiskt göra ett undantag ibland. Jag anser dock att man bara ska låna om man vet med sig att man kommer kunna betala tillbaka det. Annars ska man nog tänka sig för både en och två gånger före.

Nu ska jag ta ett ryck här hemma med lite vardagliga saker som tvätt och städ, det behöver också skötas om lite då och då, även om det tillhör en av mindre favoritsysselsättningar. Men jag återkommer här när jag gjort mer klart i pojkarnas rum och även kanske kan visa lite bilder på hur det blev.

Låna pengar ett måste

Nu har det regnat

Ja nu har det regnat en hel del! Och det verkar som att det ska fortsätta ett tag till! Det är iofs bra, för då hinner jag med att tapetsera om ett av rummen jag länge tänkt på att göra om till ett slags lek och spelrum till mina pojkar.

Jag har köpt en häftig fototapet som jag ska sätta upp som en fondvägg och så ska jag ha neutrala färger på de andra väggarna. Sedan gardiner med döskallar, det har pojkarna valt. Så tänkte fortsätta på det temat mer med andra tyger, kuddar, lampor och så vidare. Kanske få in lite pirattema med!

Får återkomma när jag börjar närma mig klar, och visa hur det blev. Men så länge lite inspirationsbilder:

Bild_(329) P10504092-510x380

309516-döskalle-tapet denna bild ovan är någon som har smarta idéer så har det som lite inspiration!

En tur till Ullared

Hej alla glada!

Jag har haft en del att göra och därför inte kunnat skriva här på ett tag. Jag har bland annat varit i Ullared på GeKås. Det är ju inte bara kläder man kan hitta där utan väldigt mycket inredning som passar bra hemma hos mig och dessutom är det ju billiga saker!!

Här kommer lite smakprover på det jag köpt:b2ap3_thumbnail_klocka2_juni14

Sååå snygg klocka!

b2ap3_thumbnail_lykta3_maj14 b2ap3_thumbnail_socker1_juni14

Lyktan köpte jag fem stycken av och lådor blev det 4 stycken av!

Dessutom hittade jag såna här:

b2ap3_thumbnail_kandelaber1_maj14

Så snygga, köpte en av varje storlek!

Jag köpte en massa mer än det jag visar här, men ville i alla fall visa er ett smakprov!

Svårt med fokus

Nu har det varit så underbart väder ett par dagar att det har varit svårt att hitta fokus för att inreda inomhus,

Funderar mer och mer på våran uteplats istället så att den kan bli en oas att vara på i sommar. Vi har en fin uteplats nu med, men lite väl lite blommor och absolut inga möbler som tilltalar mig. Har väl inte lagt ner den energin som jag känt att jag borde utan har satsat mer på insidan av huset. Men nu när solen lyser och man vill sitta ute och grilla på helgerna så är det nog idé att satsa lite mer på detta!

Såg lite tips på nätet om uteplats. Får se om det är något jag kan tillämpa på våran.

132750-altan

Inredning

Hej på er!

Idag har jag kollat in lite på Ikeas sida för att se om de har bra saker till kommande projekt i helgen. Tror jag tar mig en tur dit i veckan för att handla hem diverse saker jag behöver. Jag vill ha lite nya textilier som ska vara i ett av rummen jag tänkt inreda om lite. Det ska gå lite i godistemat givetvis.

Idag har jag och mina söner varit iväg på ett lekställe så de fått rasa av sig lite. Leos lekland heter det. Kanon ställe för barn verkligen!

Nu blir det en stund i soffan, ska skriva ner vad jag ska köpa på Ikea.

imagesnnnn